19 april - 19 juni 2021, COVIMETRY/ USA

https://elycenter.org/covimetry  New Haven, Connectitut, USA

Curator:Mark Starel

 

Danmarks Industrimuseum, oktober måned

PRESSEMEDDELELSE

Industrimuseet i Horsens har inviteret Billedkunstner Lene Juhler til at vise særudstillingen Cutting – Weaving – Painting fra d. 01.10 2020 til 31.10.2020. Udstillingen består af 42 "vævede" malerier.  De hænger i samme bygning som museets aktuelle udstilling TEKSTILFABRIKKEN.

 Lene Juhler:” Jeg  etablerer et arbejdende værksted i udstillingsrummet, hvor jeg skaber et nyt værk i udstillingsperioden. Som professionel kunster er det spændende at udstille sine værker her i Danmarks Industrimuseums historiske rammer. Og at dette sker samtidig med, at museet udstiller den store Tekstilfabrik udstilling, de har overtaget fra Nationalmuseet. Når man læser om danske Klædefabrikkers historie gennem 125 år, hæfter jeg mig ved de forskellige fabrikationsprocesser, som dengang blev anvendt til det færdige klæde. Især i den periode hvor gamle uldvarer blev indsamlet, renset og strimlet op som fyld i nyt uld, der siden blev til nye klædevarer. Til denne  Cutting and Weaving teknik har jeg tilføjet Painting. Som billedkunstner bruger jeg ikke maskiner, men genbruger de gamle materialer og skaber med håndens kraft nye billeder”.

Lene Juhler er som kunstner i fuld gang med  planlagt udforskning af form og farve. For tiden væver hun sine malerier af smalle strimler af lærred, der enten kan være malede forgrunde eller genbrug af tidligere malede værker, som strimles op og skæres til i det ønskede format. Cutting - Weaving - Painting teknikken gør, at den kunstneriske proces bliver styret af bevidste og ubevidste valg af kontrol og tilfældighed. Maleriet får en særlig struktur, men samtidig et malerisk udtryk, en musisk tone. De vævede malerier fremstår på én gang rolige, grundet væveteknikkens stringens, og samtidig livlige i kraft af de farvespil, der opstår.

”Gennem kunst, natur og kærlighed når man ind til de grundlæggende elementer, der taler til kernen, til det humane i mennesket”, fastslår Lene Juhler. ” På mit værksted og udstillingssted BORGVOLD ”just passing by” i Vejle, har jeg et par år været i gang med at prøve forskellige kunstneriske teknikker. Jeg har også i mange år været optaget af, at udstille samtidskunst på utraditionelle udstillingssteder”. Der optages video af den kunstneriske proces og værkerne. På  Industrimuseets facebook side vil der blive vist en serie om Lene Juhlers værker og det arbejdende værksted.

 

 

.......................................................................................... BAGAGE - Album 2020:

Udstillingsstedet BORGVOLD 2020

...........................................................................................

Kirsten Kjær Museum "Det der ikke bliver sagt" 10 august m/ Lene Juhler, Ulla Lampe, Else Duedahl og Ulla Gerd

------------------------------------------------------------------ 
Nye udstillinger se
www.kunsthalvejle.dk

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KUNSTHAL VEJLE  åbning 1 september 11.00

 

Kunstnerduoen Egebjerg & Juhler bringer giv- og modtag princippet ud til hele verden. I løbet af to dage sagde 40 danske og internationale kunstnere fra 14 lande, "ja" til at deltage i vores minimalistiske udstillingskoncept. Kunsthal Vejle placeres centralt i Vejle på Banegårdspladsen - og er støttet af Billedkunstrådet, Trekantområdets Festuge og ABK Rammer, TARPREC ApS, DymeK, Hjalmer Kinner, Dennis Brandt Leth, Lykke Juhler Simonsen 13 år.

--------------------------------------------------------------------------------  

 

Kunstpakhuset Ikast "DET DER IKKE BLIVER SAGT"   Kurator Lene Bilgrav, åbningstale ved direktør på ChP.& Else Alfeldt museum Lotte Korshøj. 3 november 2018.

Støttet af Statens Kunstfond.

---------------------------------------------------------------------------------

 

HARDCORE ABSTRACTION 2019

The Orphanage Gallery, Ohio

Kurateret af Bill Montana

---------------------------------------------------------------------------------

LANDSBERGER KUNSTAUTOMAT, "small beauties"

Kurateret af Gregor Netzer.

 

.